Pasivna hiša

Pasivna hiša je nizkoenergijski, udoben in cenovno dostopen objekt.

Temelji na zniževanju toplotnih izgub, zaradi česar ne potrebujemo tradicionalnega aktivnega sistema ogrevanja ali hlajenja.

Kontaktirajte nas, da se bomo skupaj potrudili, da se boste uspešno prijavili tudi na javni razpis za nepovratne finančne spodbude občanom za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb.

Za samo gradnjo pasivne hiše pa bomo z vso strokovnostjo in večletnimi izkušnjami za vas poskrbeli mi – GA-NI d.o.o.

Z učinkovitim izkoristkom naravnih virov – sonce, notranji toplotni viri, omogočajo kar do 90% prihranka energije v primerjavi s standardno grajenimi objekti. Porabijo manj kot 1,5 l olja za ogrevanje 1m^3 stanovanjske površine za eno leto.


Povprečna moč ogrevanja standardnih zgradb je približno 100 W / m² (pribl. 10 kW, 100 m² stanovanje). Pasivna nizkoenergijska hiša s ciljem zmanjšanja toplotnih izgub, pri povprečnem ogrevanju porabi pod 10 W/m2. 


Napreden sistem ogrevanja pa ni vse, pasivna hiša nudi visoko stopnjo udobja. Izredno dobro izoliran objekt, okna in okvirji omogočajo konstantno temperaturo tal in notranjih sten. Prezračevalni sistemi v pasivni hiši omogočajo dovod svežega zraka, posebna samodejna ventilacija preprečujejo dostop zraka v katerem se zadržuje cvetni in hišni prah. Je prijazno okolje, za vse tiste, ki so dovzetni  za alergije ali imajo težave z dihanjem.